вторник, 16 февраля 2016 г.

Що таке блог та як його створити?


Якщо підійти досить глибоко, то в моєму розумінні, Блог – це ресурс/сайт/сторінка в мережі інтернет, де кожна людина представляє особисто себе, свої думки, інтереси, захоплення, знання чи будь що, що їй забагнеться. Блог за визначенням являє собою особистий ресурс. Тому Ви і лише Ви хазяїн блогу, його змісту, регулярності оновлень та будь чого, що з ним пов’язане.
Навіщо потрібен блог? На сьогоднішній день блог, як явище, став на стільки популярним, що причиною для створення може стати майже все що завгодно.
  • Ви можете побажати створити блог, аби просто записувати свої думки. Це буде Ваш особистий веб-щоденник. Зекономите на бумазі та чорнилах 😉
  • Ви самі або з друзями/колегами можете створити блог, аби висвітлювати новини, своє бачення та ділитись думками щодо якоїсь теми. Це буде тематичний “моноавторний” чи колективний блог.
  • На роботі Вас можуть попросити, або Ви виявите бажання самі, писати про досягнення компанії, зміни у робочому процесі, налагодити через інтернет діалог з клієнтами та партнерами. В цьому випадку Ви можете спробувати створити корпоративний блог.
  • Блог можна використовувати як портфоліо чи резюме, як записник чи просто місце збереження корисної інформації.

Один гарний блогер, Ярослав Федорак, у себе на блозі написав статтю “Ведете блог? А навіщо?“. Багато хто з людей, які ведуть свої веб-щоденники вже не перший рік, відповіли йому, розповівши свою історію. Якщо представленої інформації Вам не достатньо, та і в іншому випадку, раджу прочитати Ярославову статтю та коментарі до неї. Також у нього на блозі Ви зможете знайти його варіант посібнику про створення блогу (буде для Вас додаткове та альтернативне джерело для вивчення та натхнення :) Що таке блог та навіщо він потрібен?. )
Отже ми визначились з тим, що ж собою являє чи може являти блог. Поміркували та визначили для себе (не в останню чергу, дякуючи Ярославу) – навіщо блог потрібен кожному з нас особисто.
Тоді, якщо бажання створити блог не зникло, а особливо, якщо тільки збільшилось, йдемо далі.

Використано з https://wordpress.co.ua/stvoryty-blog-na-wordpress/1-what-is-blog-is-it-usefull

Комментариев нет:

Отправить комментарий